Padel er en ketsjersport, der bedst kan beskrives som en blanding af 80% tennis og 20% squash. Banen, der er 10x20 m med et net, der deler banen på midten, er derfor mindre end en tennisbane og er omgivet af glasvægge, der bruges aktivt i spillet. Banen har ikke tag, så husk påklædning efter forholdene. Banens gulv laves af kunstgræs, hvori der er udlagt sand. Bagvæggene og moduler af sidevæggene er dækket af lyddæmpende glasvægge. Der spilles primært double, dvs. 4 spillere per bane. Pointsystemet er som i tennis, både m.h.t. partier og sæt. Se link til regler og instruktion her: https://danskpadelforbund.dk/hvad-er-padel/

Booking

I Ramløse Padeltennis har vi en udendørsbane, der kan bestilles via bookingsystemet her på hjemmesiden. Prisen er 150 kr/time for medlemmer af Ramløse idrætsforening (RIF), 200 kr/time for ikke medlemmer, og man kan maksimalt bestille 2 timer ad gangen. Prisen indeholder lån af 4 bat samt bolde fra skabet. Medbring dog gerne eget udstyr hvis du vil være helt sikker, særligt udenfor hallens åbningstid. Booking af baner forudsætter oprettelse af et medlemskab, der er en engangsudgift på 100 kr. Som medlem modtager man fast adgangskode til skab og banen, der aktiveres i tidsrummet fra 5 min før til 5 min efter en booket tid. Det er ikke tilladt at overdrage sit medlemskab til andre, og der skal altid være min. et medlem tilstede i forbindelse med afviklingen af en booket tid.
Ved betalt booking fremsendes en kvittering på mail/sms.

Afbud/Aflysning

Afbud kan alene foretages gennem bookingsystemet. Det er muligt at aflyse sin tid frem til 3 timer før opstart. Afbud foretaget herefter, medfører ikke refundering af beløbet. Vejrforhold giver ikke ekstraordinær ret til aflysning udover ovennævnte frist.

Ved ankomst til banen

Det anbefales at møde omklædt, dog kan omklædningsrum 1-4 anvendes både til omklædning og bad, forudsat dette sker inden for hallens åbningstid. Ved ankomst til selve banen indtastes medlemskoden på keypad´en, der befinder sig ved padel-skabet på Ramløsehallens gavl. Herefter åbnes skab og bane. I skabet opbevares låneudstyr i form af 4 bats og 3 bolde til fri afbenyttelse for både medlemmer og disses medbragte gæster.
I skabet findes også kontakten banens lys. Et tryk på kontakten tænder lyset i 1 time.
En træningstime starter hver hele klokketime, og slutter 1 minut i næste hele klokketime. Uret på hallens gavl er gældende i tvivlsspørgsmål. Banen forlades ryddet således at næste hold kan starte til tiden. Vær opmærksom på at banen er videoovervåget, jævnfør handelsbetingelserne.

Efter træningen

HUSK at afspritte og overlevere/sætte bats og bolde tilbage i skabet efter brug og lås skabet. Adgangen til skabet spærres 5 min efter spilletidens udløb. Som medlem holdes du ansvarlig for at efterlade banen i samme stand du selv ønsker at overtage den. Har du mistet lånebolde eller bats undervejs, er det medlem der har booket tiden erstatningspligtigt og bedes erstatte dem med nye, der kan købes i hallens sportscafe.

Pas på banerne !

Det er muligt at spille på banerne en stor del af året – så længe man er godt klædt på, og der ikke er sne på banerne, men det er vigtigt, at vi alle tager ansvar for at passe på banen, derfor:
• Pas på de fælles bats og bolde
• Husk altid at sætte bat-stroppen på håndleddet. Det er meget dyrt at skifte en rude ;-)
• Tør gerne glasset af, hvis der er dug på det
• Banerne skal fejes efter behov – så tjek om sandet skal fordeles efter brug.